1. Acil Tıp Teknisyenliği Sempozyumu Tamamlandı

1. ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ SEMPOZYUMU TAMAMLANDI

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği’nin organize ettiği, Sağlık Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İZFAŞ ve bu alanda faliyet gösteren birçok derneğin katkılarıyla gerçekleştirilen 1. Acil Tıp Teknisyenliği Sempozyumu, 4-5-6 Aralık 2009 tarihinde İzmir Fuar’ı 4 No’lu hol de yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyumda, Açılış konuşmasında Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Başkanı Yaşar GÖKBAYRAK, 22 Mart 2006 da bu işe başlarken pek çok hedef koyduklarını, düzenledikleri bu sempozyumun da bunlardan biri olduğunu aktardı. Bugünkü tablodan gurur duyduklarını belirten GÖKBAYRAK, sempozyumun gerçekleştirilmesinde katkısı olan her kuruma teşekkür etti.

Sağlıktan sorumlu Vali yardımcısı Günhan SARIKAYA, Emniyetten sorumlu vali yardımcısı Ardahan TOTUK, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin ÇOM, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fazıl İNAN, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet ÖZKAN, ve İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 112 Ege bölge sorumlusu Dr. M. Turhan SOFUOĞLU konuşmacı olarak katıldı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet ÖZKAN, çok yeni bir dernek olmasına rağmen genç çalışanları ile bu sempozyumu düzenleyen ve emeği geçen herkesi kutladı. Hastane öncesi sağlık hizmetlerinin önemine değinen İl Sağlık Müdürü ÖZKAN, “sizin müdahale ettiğiniz hastalar, yaşamın kıyısında hayata tutunmaya çalışan hastalar. İşiniz çok sabır, bilgi ve emek gerektiriyor” dedi.
Sağlık alanında her geçen gün kalitenin arttığını belirten İl Sağlık Müdürü ÖZKAN, “her vilayet bir önceki yılın üzerinde performans gösteriyor”, dedi

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ATT çalışanlarına seslenen ÖZKAN, “bu kadar donanımlı bir şehrin çalışanlarısınız, kendinizi şanslı addedin, siz bu alanda bir aktörsünüz, kendinizi küçük görmeyin, örnek oldunuz, okuyun, bilginizi donanımınızı arttırın, büyüklerinize sorun öğrenin, gayret edin mahcup olmayın” dedi.

Sempozyuma davetli olarak katılan, Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fazıl İNAN, hastane öncesi sağlık hizmetleri için tam donanımlı, yerinde ve zamanında müdahale imkânı olan bir ekip oluşturulduğunu, bu ekibi oluşturanların da Acil Tıp Teknisyenleri olduğunu belirtti. Dr. Fazıl İNAN ATT çalışanlarına seslenerek, “2001 yılında çıkan yasa ile hastaya müdahale etme hakkını sizlere verdik. Vatandaşlarımızı sizlere emanet ettik. Sizler özelsiniz, gayretli çalışmalarınızı bekliyoruz” dedi.

İzmir İli Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Günhan SARIKAYA sempozyumdaki konuşmasında, İzmir’in sağlık alanında her zaman öncü olmuş ve gelişmiş bir kent olduğunu, birincisi düzenlenen Acil Tıp Teknisyenleri Kongresi’nin İzmir’de gerçekleştirilmesi, kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Vali Yardımcısı Günhan SARIKAYA, ATT çalışanlarına “ daha önce aldığınız eğitim ile ilgili bir alanda çalışamama gibi bir probleminiz vardı. Bugün yurtiçi ve yurtdışında övgüler almakta ve örnek olmaktasınız” dedi.

Sempozyumun ilk gününde Acil tıp sisteminin geleceği adlı panelde Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fazıl İNAN, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. M.Turhan SOFUOĞLU Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Başkanı Yaşar GÖKBAYRAK Acil tıp teknisyenlerinin önümüzdeki yıllarda acil tıpta ve 112 de kendilerinin nelerin beklediği konusunda katılımcıların sorunlarını ve sorularını yanıtladılar.

Açılış konuşmalarının ardından 1.Acil Tıp Teknisyenliği Sempozyumunda 11 Konferans, 6 Panelde konularında akademisyen ve uzman 40 konuşmacı, davetli katılımcılar, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yoğunluğu acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknisyeni öğrencileri, paramedikler, hekimler ve öğretmenler olmak üzere toplam 421 kişi katıldı.

Sempozyumun ikinci gününde konuşmacı olarak katılan Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin ÇOM sempozyumu düzenleyen ATT DER başkanı Yasar GÖKBAYRAK ve düzenleme kuruluna teşekkür etti ve Acil tıp teknisyenlerinin sorularını yanıtladı. Acil tıp teknisyenlerinin bu camiadaki önemini anlattı.

Üç gün süren sempozyumun izleyicileri sempozyumu çok başarılı bulduklarını ve ilk defa ATT sempozyumunda Sağlık Bakanlığı’ndan sorunlarını ve sorularını yanıtlayacak yetkililer olduğu için sempozyumdan çok memnun ayrıldıklarını belirttiler. Yat gezisinin ardından sempozyum son buldu.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir