İftar Yemeğinde 112’nin Sorunları Dile Getirildi

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği İstanbul İl Başkanlığı olarak Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı sağlık çalışanlarıyla iftar proğramına katıldık.

Sağlık Sen İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği iftara ATTDER İstanbul’dan 10 kişi katıldı. İftarda Sağlık Bakanımıza Dernek olarak yaptığımız çalışmalar ve 112’de çalışan tüm personellerin ayrıntılı sorunlarının bulunduğu dosyayı sunduk.

Ayrıca 112 personellerini ilgilendiren en önemli bir kaç sorunu da bizzat ilettik. Bakan Müezzinoğlu; özlük haklarıyla ilgili çalışmaların yapıldığını, özellikle torba yasayla dahada şekillendiğini ve kimsenin haklarının yenmeden verileceğini bildirdi. Bu sorunlarında torba yasada halledilebileceğini bildirdi.

Ayrıca Bakan Müezzinoğlu, özellikle şiddet olaylarıyla çok ciddi çalışmalarının olduğunu şiddet uygulayan kim olursa olsun sağlıkçıya kimsenin el kaldırmasına müsade etmeyeceklerini belirterek bu konuda gerekli cezai yaptırımın yeni yapıalacak torba kanunda yer alacağını söyledi.

[box type=”info”]
Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 50 bin Acil Tıp Teknisyeni ve paramedikle 20 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedikler olarak mesleğimizin sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
Derneğimize mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız[/box]

Paylaş