Erken emeklilik İçin Kanun Teklifi Verildi

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı, Ankara İl Başkanı Kadir Ay ve yardımcısı Nurcan Göker’den oluşan heyet Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Perihan Arı’yı makamında ziyaret etmişti.

Ziyaret sonrası o dönemde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından erken emeklilik için kanun değişiklik teklifi TBMM’ye sunulmuştu. 24. Dönem 3. Yasama Yılında konu ile ilgili kanun teklifi CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından 2. kez verildi.

CHP’li Yüceer, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
Teklifin gerekçesinde, sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ve emekle yirmi dört saat esasına göre yurttaşlara kesintisiz sağlık hizmeti sunduğu belirtilerek, “Personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükü, yoğun iş temposunun ardından bitmek bilmeyen nöbetler, fazla mesailer sağlık çalışanlarını her geçen gün biraz daha yıpratmaktadır. Ayrıca sağlık çalışanlarının hizmet verdikleri hasta sayısı çok fazla ve çalışma saatleri çok uzundur” denildi.

Teklif, hekimlere ve yardımcı sağlık personeline, “yıpranma payı” verilmesini öngörüyor.

ATTDER’DEN CHP Genel Merkezine Ziyaret

ATTDER’in Girişimleri Sonucunda TBMM’ye Erken Emeklilik İçin Kanun Teklifi Verildi 1 Nisan 2013

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in kanun teklifi

[box type=”info”]

Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 45 bin Acil Tıp Teknisyeni ve 17 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri olarak mesleğimizin tek sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
ATTDER’e mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız [/box]

Paylaş