ATTDER’den Müsteşar Yardımcısı Zeki KORKUTATA’ya Ziyaret

ATTDER’den Müsteşar Yardımcısı Zeki KORKUTATA’ya Ziyaret
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Selçuk EVREN, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf KILINÇ ve Ankara İl Başkanı Ali İhsan KARACA’dan oluşan heyet Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki KORKUTATA’ yı makamında ziyaret etti.

Zeki KORKUTATA ile yapılan görüşmede ATTDER’ in faaliyetleri anlatılarak acil sağlık hizmetleri çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi.

Hastaneler de çalışan meslektaşlarımızın daha önce çalıştıkları yoğun bakım servislerin de bugün çalıştırılamaması sonucu yaşanan mağduriyetler İle birlikte ATT/Paramediklerin çalışma alanlarının daraltılmış olmasına bağlı oluşan istihdam sorunu ve Paramedik Bölümü’nün lisans tamamlama programı İle Paramedik bölümü olarak lisans düzeyinde bir eğitime dönüştürmesine,ATT mezunları için de uzaktan eğitim İle ilgili Paramedik bölümüne tamamlanması programının hayata geçirilmesi husunda görüşler bildirildi.
ATTDER’ e çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileten Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Zeki KORKUTATA, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sorunların çözümü için çalışmaların yapılacağını belirtti.

Görüşmeler sonrasında ATTDER Genel Başkanı Selçuk EVREN “Yoğun geçen iki günlük Ankara maratonunda gittiğimiz her kurumda çok iyi ağırlandık. Güzel dönütler aldık. Belirtilen sorunlara çözümler için kolları sıvadık, gerekli adımları atacağız. En yakın zamanda yaptığımız görüşmelerin neticelerinin değerli Meslektaşlarımıza etkileri olacaktır .” dedi.

Paylaş